Обиски и арести на Борисов и знакови лица на ГЕРБ. Какво става и какво следва? - анализ на Антоний Гълъбов и Росен Карадимов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Обиски и арести на Бойко Борисов и знакови лица на ГЕРБ. Какво става и какво следва? Политически анализ на Антоний Гълъбов и Росен Карадимов.

Същественият проблем в това е, кой взе това решение. Когато бива задържан лидер на най-голямата опозиционна партия това радикализира политическото противопоставяне, коментира Антоний Гълъбов. 

"Управляващото мнозинство и правителството наистина ли смятат, че имат нужда в момента и от задълбочаваща се политическа криза. Кой взе това решение и кой ще носи отговорност за него?", попита Гълъбов.

"Най-големият проблем е обяснението. От политическа гледна точка, когато се арестува бивш министър-председател се дължи обяснение на обществото. Не говорим да бъде повдигнато обвинение, не говорим да бъде образувано производство. В цяла Европа това са процеси, които текат и ако те текат и в България, ние ще бъдем част от цивилизована Европа, която няма скрупули да повдигне обвинение срещу бившите си премиери, президенти и т.н. Когато обаче става дума за арест,  това не е форма на правосъдие. Когато става дума за арест, като процесуална мярка, то тогава на обществото му се дължи много ясно и подробно обяснение", това каза Росен Карадимов. 


"От политически план смятам, че начинът по който беше направено това действие, ще радикализира политическата ситуация, ще мобилизира избирателите на ГЕРБ", допълни още той. 
 

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад